Diyarbakır-Muş Buluşmamız

2024 Ramazan Faliyetleri kapsamında,

24.03.2024 Tarihinde Dicle Üniversitesi Konukevinde 58 bursiyerlerimizle iftarda buluştuk. Buluşmada Vakıf Başkanı Ulvi Eroğlu, YK Üyesi Serhat Kalsın, Genel Sekreter Şener Düzener, Vakıf Müdürü Zahir Aksoy; Eğitim Komisyonundan Prof. Dr. Medeni Aykut, Doç. Dr. Turan Güler, Prof . Dr. Behçet Al, Genel Kurul Üyesi Şefik Eken; Diyarbakır Büyükşehir belediyesi teftiş kurulu başkanı Zekerya Tuğal, Depsaş Enerji Genel Müdürü Murat Karagüzel ve bazı hemşerilerimiz katıldı. 26.03.2024 tarihinde Muş Alparslan Üniversitesi Konukevinde 112 bursiyer öğrencimizle iftar programında bir araya gelindi.  Bu programa Muş Eğitim ve Kalkındırma Vakf’nın yetkilileri ve Eğitim Komisyon Üyeleri ile beraber Muş Milletvekili Emin Şimşek, Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alican, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kenan Yıldırım, Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ercan Bursal, Muş DSİ Müdürü Servet Fırat ve çok sayıda hemşerilerimiz katıldı.

Bu seyahatimizde öğrencilerimize “kendinize yatırım yapınız” sloganı esas alınıp gerekçeleri aktarıldı. Bu amaçla  her iki iftarda:

1. Öncelikle Muş Eğitim ve Kalkındırma Vakfının kuruluş hikayesi ve felsefesi ve çalışma biçimi,

2. Öğrencilerle bu seyehat sırasında  beraber olmamızın esas nedenleri,

3. Ekonomik, stratejik, sosyal, jeopolitik güç yanında insan gücündeki potansiyelin anlaşılmasının ehemmiyeti,

4. Zor coğrafyada yaşamanın muhtemel avantajlarının olduğunun bilinmesinin gereği ve bunların yakalanması,

5. Her bir alanda üretim dinamiğinin dönen çarklarının  yakalanmasının değeri, bu konuda başarılı olan toplum örnekleri,

6. Birbirimize ihtiyacımızın anlaşılmasının ne kadar değerli olduğu;

7. Bilinmek, görünmek, takdir edilmek; hayal ve amaç dünyamızın anlaşılmasında “yazmanın ve yazılanların paylaşılmanın ne kadar etkin bir yol” olduğu;

8. Global dünyada yaşamanın kolaylaştırıcı faktörlerden yabancı dilin ve dillerin bilinmesinin ehemmiyeti;

9. Öğrencilerimizin lisans eğitiminden sonra yüksek lisans ve doktora programlarına mutlak surette devam etmelerinin etkinliği;

10. Başta sosyal olmak üzere farklı alanlarda yapılan projeler içinde yer almanın kıymeti,

11. Muş Vakfının projelerinde yer almanın yolunun herkese açık olduğu,

12. “Bir hayali, projesi, mefkûresi” olanın Muş Vakfı ile gerçekleştirebileceği inancının değeri,

13. Yurtdışı tecrübe edinmesinde network ağının bilinmesinin kariyerdeki yeri anlatıldı. Bu anlatımlarla “kendinize yatırım yapın” hedefimizin yakalanması için örnekler verilerek interaktif tartışmalar yapıldı.

14. Her toplantıdan sonra da öğrencilerin dilek ve temennileri alındı.  Her iki iftar organizasyonun her bir aşamasında ciddi emekleri olan Sayın Prof. Dr. Medeni Aykut ve Doç. Dr. Turan Güler Hocalarımıza, Genel Kurul Üyesi Şefik Eken Bey’e ve bizleri bu seyahate cesaretlendirip teşvik eden Muş Eğitim ve Kalkındırma Vakfının Yönetim Kuruluna çok teşekkür ediyoruz.

Ayrıca heyetimiz 25.03.2024 tarihinde Muş Valiliği tarafından organize edilen Yetimler için İftar programına katıldı. Bu iftara Muş Valisi Sayın Avni Çakır, Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, Muş Cumhuriyet Başsavcısı,Muş Emniyet Müdürü, Muş Milli Eğitim Müdürleri de katıldılar.

Son Eklenenler

Diyarbakır-Muş Buluşmamız

2024 Ramazan Faaliyetleri kapsamında Dicle ve Alparslan Üniversiteleri Bursiyerleriyle Buluşma....

• 27.03.2024