Gençler Bilimle, Gençlerle Geleceğe Projesi

Başarılı Öğrencilerimiz Muş Vakfı ile İstanbul'da.

Muş Vakfı’nın girişimleriyle Muş'taki başarılı öğrenciler ‘’Gençler Bilimle, Gençlerle Geleceğe’’ Projesi kapsamında Yıldız Teknik Üniversitesi Innovation Hub’ta ağırlandı. Burada inovasyon ve teknoloji konularında çeşitli atölye çalışmaları ve seminerlere katılan öğrenciler deneyimlerini ve bilgilerini genişletme fırsatını yakalayacak.

İstanbul'da faaliyet gösteren ve sürekli Muşlu öğrencilere destek veren vakfımızın Eğitim Komisyonunun girişimleriyle, Gençler Bilimle, Gençlerle Geleceğe Projesi kapsamında Muş'tan seçilen 30 başarılı öğrenci, Yıldız Teknik Üniversitesi Innovation Hub'ta misafir edildi.

İŞ FİKRİNDEN ÜRÜNE GİDEN YOLCULUK

Yıldız Teknopark Genel Müdür Yardımcısı İsa Turgut İnci, "Muş Vakfımızın değerli üyeleri ve aynı zamanda Muş'un değerli öğrencileri ile beraberiz. Yıldız Teknik Üniversitesi Teknopark'ta İnnovaiton Hub dediğimiz bir yapının içindeyiz. Burada iş fikrinden ürüne giden yolculukta bütün girişimcilerimize destek olduğumuz bir altyapı söz konusu." dedi.

Açıklamalarda bulunan Vakıf Başkanımız Ulvi Eroğlu da; "Bir tek amacımız var, gençlere milli ve manevi duyguları aktarabilmek, aidiyet hislerini oluşturabilmek" ifadelerini kullandı. Eğitime verdikleri önemi de belirten Eroğlu, gençleri bilime ve tekniğe yönlendirmek istediklerinin altını çizdi.

Muş Vakfı Eğitim Komisyon Bu Proje ile;

-Merkezde bugüne kadar yapımı tamamlanmış veya yapılmasına devam edilen ulusal ve uluslararası tüm teknolojik ve inovasyon çalışmaları hakkında bilgi edinmelerini sağlamak,

– Merkezde bulunan uzmanların aktarımı ile inovasyon fikirlerinin nasıl oluştuğunu, çalışmaların tüm sürecindeki aşamaların neler olduğunu görmelerini ve öğrenmelerini sağlamak,

– Tüm bu faaliyetler çerçevesinde öğrencilerin bilimsel aktivitelere ilgilerini artırmak ve girişimcilik ruhlarını harekete geçirmek,

– Bir sosyal sorumluluk projesi olarak topluma katkı sağlaması,-Öğrencilerin girişimcilik, inovasyon, teknoloji kavramı hakkında bilgi sahibi olmaları,