2018 Yılı Mali Genel Kurulumuzu Gerçekleştirdik.

2018 Yılına ait olağan mali genel kurulumuz vakfımızın İstanbul’un Fatih ilçesinde bulunan Vefa semtindeki vakıf binamızın konferans salonunda gerçekleştirildi.

Toplantının açılış konuşmasını vakfın onursal başkanı Sayın M. Zihni Kalsın’ın ‘’hayırlı olsun’’ konuşmasıyla başladı.

Toplantıya Nimetullah Demir Hoca’nın okuduğu aşr-ı şerif ve akabinde vakfın kurucularından vefat edenlere fatiha, hayatta olanlara da sağlık-sıhhat dualarının okunmasıyla devam edildi.

Divan heyetinin oluşumu için teklif edilen isimlerden Av.Nevin YURTMAN divan başkanlığına, Ramazan Çamlıca üyeliğe, Muhittin Bingöl ise katip üyeliğe oybirliği ile seçildiler. Divan başkanı seçilen Nevin Yurtman açılış konuşmasında vakfın öneminden, tarihi sürecinden, Muş Vakfı’nın da yaptığı değerli hizmetlerden bahsetti.

Genel kurul gündemininin 3.maddesi olan faaliyet raporunu vakıf yönetim kurulu adına genel sekreter Şemsettin Memiş okudu. Vakfın 2018 yılına ait faaliyetlerinin yer aldığı slayt gösteri genel kurul üyelerine izlettirildi. Faaliyet raporu hakkında söz almak isteyen üyelere söz verildi. Faaliyet raporu müzakere edildi.

Genel kurul gündeminin 4.maddesinde denetleme kurulu raporu denetim kurulu üyesi Hüseyin Erdem tarafından okundu, müzakere edildi.

5.madde 2018 yılı Bilanço ve gelir-gider tablolarını vakfın mali müşaviri Hüsamettin Apak tarafından sunuldu. Sorulan sorulara vakıf yönetim kurulu saymanı Ulvi Eroğlu cevap verdi. Vakfın mali hesaplarının ibrasından sonra 2019 yılı bütçe tasarısı ve çalışma programı üyelere sunuldu. Oybirliği ile tasarı kabul edildi.

Vakıf genel kuruluna yeni üye alımları görüşüldü, yeni üye başvuruları kabul edildi.

Son olarak söz alan vakıf yönetim kurulu başkanı Dr.Orhan Sami Gültekin, Muş Vakfı’na uzun bir süredir hizmet ettiklerini ,bu hizmetlerin sürdürülebilir olmasının öneminden bahsetti. Yapılan eleştirilere cevap verdi. Ayrıca yakında Muş Tanıtım Platformu adıyla yeni bir zeminde   Muş’u daha da güçlü tanıtacaklarını, amaçlarının Muş’un imkanlarını Muş Halkının kullanımına sunmanın önemli olduğunu ifade etti. Memlekette yaşanan sorunları, eğitimi daha da güçlendirerek kökünden çözmenin önemli olduğunu söyledi. Bunun için de Muş’ta bulunan gerek kamu kurum ve kuruluşları gerek stklar ile iletişimin önemli olduğunu, sürekli bir araya gelerek sorunlarımızı konuşarak çözebilmemizin mümkün olduğunu söyledi.

Sayın Cumhurbaşkanı Yardımcımız Cevdet YILMAZ İle

Sayın Cumhurbaşkanı Yardımcımız Kıymetli Cevdet YILMAZ Beyefendi,davetimize teşrifleriyle bizleri onurlandırdılar....

• 26.09.2024

Bayrampaşa Kaymakamlığına Hayırlı Olsun Ziyareti